BÖRS: Wall Street otsib suunda

17. märts 2009, 15:08

Pärast hinnaralli äravajumist eile õhtul
paistavad USA aktsiaturud täna suunda otsivat.

Tund aega enne USA aktsiaturgude avamist liikusid indeksfutuurid nii väikeses plussis kui ka nõrgukeses miinuses.

Suuremaid aktsiahindade liikujad on ilmsesti alumiiniumitootja Alcoa, kes teatas eile hilisõhtul, et vähendab dividendimäära varasemalt 17 USA sendilt kolmele. Ettevõtte sõnul hoitakse sellega kokku aastas 400 miljonit dollarit, aktsia hind kukkus aga eelkauplemisel 12 protsenti.

Maailma suurim võrguseadmete tootja Cisco aktsia hind kerkis eelkauplemisel 1,7 protsenti, sest investeerimispank Goldman Sachs tõstis aktsia nn kindlate ostusoovituste nimekirja. Investeerimisfirmalt Jefferies International sai ostusoovituse ka maailma suurim ehitusmaterjalide ning kodukaupade jaemüügifirma Home Depot. Ettevõtte aktsia hind kerkis eelkauplemisel samuti poolteise protsendi jagu.

Tehnoloogiasektori poole pealt on tähelepanu keskmes ka Apple, kes peaks täna ajakirjanikele demonstreerima uut iPhone tarkvara ning tarkvarafirma Adobe, kes avaldab eelmise kvartali majandustulemused.

Makromajandusuudistest on oluline uute eluasemete ehituste alustamine, mis kerkis veebruaris 22 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2009, 15:08
Otsi:

Ava täpsem otsing