Tartusse ehitatakse ehitussegude tehas

Enn Tosso 18. märts 2009, 00:00

"Oleme Baltimaade turul Ceresiti ehitussegusid müünud juba 15 aastat ning kohapealse tehase vajadus on pidevalt teemaks olnud, kuna oleme seni Ceresiti segusid Baltimaade turu tarbeks tootnud Poolas," lausus Henkel Balti juhataja Siiri Odrats-Koni.

Ehkki praeguses majandussituatsioonis võib tehase ehitamine riskantse ettevõtmisena tunduda, kuna lähiajal ehituses suurt tõusu oodata pole, ei kao Odrats-Koni sõnul ehitus kuskile ning remonttöid tehakse ikka. "Samas loodame nagu kõik Eesti ettevõtjad, et maailma tabanud majanduskriis võimalikult peatselt läbi saab," ütles Odrats-Koni.

Uue tehase ehitust finantseeritakse omavahenditest, projekti kogumaksumus on ca 60 miljonit krooni. Tehas püstitatakse Ravila tööstusparki. Projekteerija on OÜ EMP A&I, ehituse peatöövõtja on ehitusfirma Rand ja Tuulberg.

Tehase maksimaalne esialgne projekteeritud tootmisvõimsus on 30 000 tonni. Tööd hakatakse algjärgus andma umbes kümnele, hiljem 15 inimesele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing