BÖRS: Sun Microsystems pööras turud plussi

18. märts 2009, 14:47

Miinuses alustanud turud on praeguseks
plussi pööranud. Dow Jones tööstuskeskmine on kerkinud üle protsendi,
S P 500 aktsiaindeks on tõusnud pea 2 protsenti ja Nasdaq
indeks samuti pea 2 protsenti.

Tänane suurim rallija on Sun Microsystems pea 80protsendilise tõusuga. Käivad jutud, et IBM plaanib Sun'i 6,5 miljardi dollariga ära osta ning loomulikult soovib suur hulk aktsionäre sellest võimalusest osa saada.

Üsna lähedal Sun'i kannul kihutab kindlustaja American International Group 36 protsendilise tõusuga. Rahandusminister Timothy Geithner kinnitas täna Bloombergile, et AIG on sunnitud boonused tagasi võtma, sest järgmist abipaketimakset vähendatakse boonuste summa võrra ning rakendamisele läheb ka rida muid meetmeid. Ka AIG juht Edward Liddy peaks lähitundidel paluma boonuse saanud töötajatel pool saadud rahast tagasi maksta. Näib, et Moody'se arvamus ettevõtte tuleviku negatiivsemate väljavaadete tõttu täna aktsionäre ei huvita.

Hästi läheb täna ka Citigroupil, kes on kerkinud enam kui 23 protsenti.

Maailma suurim graafiliste programmide loojaid Adobe Systems teatas analüütikute ootuseid 2,5 protsendiga ületanud esimese kvartali kasumiks 45 senti aktsia kohta. Aktsia on kerkinud veidi vähem kui 13,5 protsendi jagu.

Kuigi rõivaste ja aksessuaaride tootja Guess andis kasumihoiatuse 30 sendile aktsia kohta, mis jääb allapoole analüütikute ootuseid, on aktsiahind kerkinud üle 12 protsendi.

USA kasiinooperaator MGM Mirage on langenud üle 1,6 protsendi, sest audiitorid avaldasid sügavat kahtlust ettevõtte võimekuse üle edukalt jätkata. MGM peab läbirääkimisi võlausaldajatega võlatingimuste leevendamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 13:11
Otsi:

Ava täpsem otsing