ERGO hüvitiste ja kogutud maksete arv märgatavalt vähenenud

18. märts 2009, 17:06

ERGO Kindlustus hüvitas 2009. aasta
veebruaris 1 552 kahjujuhtumit 39 miljoni krooni eest. Võrreldes aasta varasema
perioodiga on hüvitiste summa ja arv vähenenud kuni 11%. Aasta algusest on selts
kogunud kindlustusmakseid 131 miljonit krooni, mis on 21% vähem kui eelmisel
aastal.

Juhatuse liige Sergei Vahnitski sõnul mõjutab hüvitiste vähenemist juba eelmise aasta lõpus alanud kindlustusportfelli mahtude kokkutõmbumine ning liikluses osalevate autode arvu märgatav vähenemine, teatas ettevõte.

Nii on eelmise aasta veebruariga võrreldes vähenenud teatatud kahjujuhtumite arv viiendiku võrra. Samuti on viiendiku võrra langenud kaskojuhtumite hüvitiste arv ning neljandiku võrra kodukindlustusjuhtumite hüvitiste arv. Summaarselt on enim vähenenud ettevõtete varakindlustuse ja liikluskindlustuse hüvitised, vastavalt 34% ja 15%.

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2009. aasta veebruaris 59 miljonit krooni, mis on 22% vähem kui 2008. aasta veebruaris. Enim makseid laekus kaskokindlustusest ja liikluskindlustusest. Võrreldes aasta varasema perioodiga kasvas kindlustusportfellis ainsana õnnetusjuhtumikindlustus ja laevade kindlustus.

Maksete vähenemise põhjusteks on automüügi drastiline langus ning autokasutusest loobumine säästmise eesmärgil, samuti reisimise vähenemine ning ettevõtete tegevuste lõpetamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2009, 17:06
Otsi:

Ava täpsem otsing