Lepik: Eesti saab hakkama ka devalveerimiseta

18. märts 2009, 14:52

Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik
usub, et enamus kriisist kui teest on käidud ning rääkigu Skandinaaviamaad oma
kogemustest devalveerimisega palju tahavad, Eesti saab ka selleta hakkama.

Skandinaavias ollakse meelestatud, et Eestil ei ole devalveerimisest pääsu, see juhtus, päästis ja seda tuleb ka Eestis teha. „Eesti ei ole samas kohas kus Rootsi devalveerimise eel oli,“ rõhutas Lepik. „Mina ise usun, et saame ilma devalveerimiseta hakkama.“

Tarkinvestor.ee asutaja rääkis, et tema oleks eelarvet kärpides teinud seda 4 miljardi krooni võrra enam, kui tehti. Ta näitlikustas ja rääkis, et ainult teod loevad, mitte maine loomise püüded näiteks pressiteadete näol. „See on nagu Andrus Veerpalu oma põlvehädadega eelmisel aastal,“ ütles Lepik. Ta selgitas lähemalt, et keegi, ka tema ise, ei uskunud Veerpalu juttu sellest, kuidas põlv on juba natuke parem, vaid ainult tegu pani inimesi Veerpalu võimetesse taas uskuma.

„Lahendus on minu jaoks üks - euro,“ pidas Lepik oluliseimaks praegu ning kiitis euro prioriteetsust valitsuses. Tuleks veelgi rohkem pingutada, lisas tarkinvestor.ee asutaja, visates kivi valitsuse kapsaaeda. Lepiku sõnul tooks euro suurima võidu Eestisse voolava kapitalivoo näol ning Eestit peetaks investorite silmis taas stabiilsemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2009, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing