Rootsi suursaadik: oluline on üle elada kaks rasket aastat

18. märts 2009, 08:10

Ei saa öelda, et Rootsi meedia süüdistaks
Balti riike, pigem kritiseeritakse Rootsi panku, et need on olnud Balti riikides
ülearu aktiivsed, ütles Rootsi suursaadik Eestis T.E. Jan Palmstiera ajalehele
Pärnu Postimees antud intervjuus.

„Kui valmistusin tulema Eestisse suursaadikuks, kohtusin Rootsi pankade juhtidega ja nad ütlesid väga selgelt ning ühemõtteliselt, et investeeringud Balti riikidesse on tehtud pikaajalistena ja neil pole mingit kavatsust siit tagasi tõmbuda,“ rääkis T.E. Jan Palmstiera. „Küsimus ei ole kiiresti raha teenimises ja siis kadumises, pangad on tulnud siia selleks, et jääda. Oluline on üle elada kaks keerulist aastat 2009 ja 2010 nii Rootsis kui Eestis.“

Suursaadik möönis, et investorite leidmine ei ole praegu kerge. „Tallinnas on Rootsi kaubanduskoja esindus, kellega teeme väga tihedat koostööd,“ lausus suursaadik. „Eeskätt püütakse Eesti vastu huvi äratada Põhja-Rootsis väike- ja keskmise suurusega firmades. Eestis on meie eriline huvipiirkond Ida-Virumaa.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2009, 08:09
Otsi:

Ava täpsem otsing