ÄP 5 aastat tagasi: Esimene kaudse maksustamise juhtum

ÄP 19. märts 2009, 00:00

Esimene kohtuotsus paljukardetud kaudse maksustamise asjas selgub 2. aprillil, mil kohus avaldab otsuse eilsel istungil vaidluse all olnud alkoholiärimees Aivis Ohtlale esitatud 1,2 miljoni kroonise maksunõude suhtes.

See on esimene puhtalt hindamise teel tehtud maksuotsus inimese suhtes, kes maksuameti hinnangul elab selgelt üle oma ametlike tulude. Paljud maksukonsultandid ennustavad, et kui maksuamet läbib kohtukadalipu selles küsimuses edukalt, hakatakse kaudset maksustamist tulevikus laialdasemalt kasutama.

Hetkeseis: läks teisiti. Aivis Ohtla jäi kohtus võidumeheks ning maksuamet tõendamatuse tõttu kaotajaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing