EAS suurendab eksporditoetust

ÄP 19. märts 2009, 00:00

EASi ekspordidivisjoni direktori Allar Korjase sõnul muudeti eksporditurunduse toetusprogrammi tingimusi just Eesti ettevõtjatelt saadud tagasiside alusel. "Senise 1,5 miljoni krooni asemel võib nüüd igale ekspordiprojektile taotleda toetust kuni 2,5 miljonit krooni," loetles Korjas uuendusi. "Eksporditoetust saavad nüüd küsida ka veondus- ja laondusfirmad ning riigi osalusega ettevõtted. Toetusraha eest valmistatud tootenäidiseid ei pea enam säilitama viis aastat."

Alates eksporditurunduse toetusprogrammi avamisest mullu veebruari lõpus on toetust saanud juba 100 ettevõtet 121 miljoni krooni ulatuses. Kõige enam, kokku üheksal korral on EAS rahastanud mööbli eksporti, sama palju on toetust saanud ka puidutöötlemine.

Korjase hinnangul võib toetustaotluste põhjal öelda, et paljud seni siseturule keskendunud firmad püüavad nüüd aktiivselt laieneda välisturgudele. "Eesti eksportöörid on selge visiooni ja pikaajalise tegevusplaaniga ettevõtted, kes soovivad keskeltläbi viie aastaga kahekordistada ekspordi mahtu," võttis Korjas kokku toetuse saajate tegevusplaanid. "Praeguses majandusolukorras keskenduvad eksportivad ettevõtted sellele, mida osatakse kõige paremini. Valitakse välja vaid kõige tõhusamad turundustegevused, tootearendusele pööratakse suurt tähelepanu ning uuele välisturule minnes tehakse varasemast palju põhjalikumat eeltööd."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing