Tool tugevdas juhtpositsiooni Arcos miljoni aktsia võrra

Virge Lahe 19. märts 2009, 00:00

"Arco Vara aktsionäride tegemisi oskab kommenteerida aktsionär, neid ettevõte kommenteerida ei oska," vahendas Arco Vara turundus- ja kommunikatsioonijuht Urve Nõgu juhatuse seisukohta võimalikest Toomas Tooli ambitsioonidest osaluse suurendamisega Arco Varas. Nõgu lisas, et Arco Vara aktsionäride kohta saavad ka nemad infot Eesti Väärtpaberikeskusest.

Küsimusele, kas ja millal on plaan kutsuda Toomas Tool Arco Vara nõukogu liikmeks, vastas Nõgu, et Arco Vara nõukogu liikmeid valitakse Arco Vara aktsionäride üldkoosolekul vastavalt äriseadustikule ning Arco Vara põhikirjale.

Toomas Tool soetas läinud nädalal Eesti Väärtpaberikeskuse andmetel firma Freier Projekt kaudu juurde 1 miljon Arco Vara aktsiat. Tema osalus ettevõttes on juba üle 23 protsendi, mis on suurim kõigist aktsionäridest. Tool ei kuulu Arco Vara juhtorganitesse.

Arco Vara nõukogu esimees Richard Tomingas ostis läinud reedel tagasi 38 750 aktsiat, mis ta 2007. aasta suvel aktsiaoptsiooni programmi raames Arco Vara töötajale müüs.

"Tegemist oli 2007. aastal koostatud Arco Vara võtmeisikute aktsiaoptsiooni programmi raames tehtud tehinguga," kommenteeris Tomingas. Töötaja nime, kellelt ta aktsiad tagasi ostis, ei soostunud ta ütlema.

Tomingas selgitas, et lepingute järgi on nii, kui töötaja lahkub enne kolme aasta möödumist lepingu sõlmisest, on optsiooni andjal õigus kasutada tagasiostuoptsiooni ja aktsiad tagasi saada.

Tagasiostutehing tehti turuväliselt ja ilma rahata.

Samuti soetasid eelmisel nädalal 2,5 miljonit aktsiat juurde SEB kliendid, kelle osalus kokku kasvas pea 15 protsendini.

SEB aktsiaturgude maakler Karoly Kirber ütles, et nad ei tohi avaldada klientide nimesid ega ka klienditehinguid. Niipalju sai ta siiski öelda, et Arco Vara aktsiatehingu puhul tegemist oli institutsionaalsete investoritega.

Kirberi kinnitusel nad Arco Vara aktsia analüüsi ei tee ja seepärast nad aktsiale ka soovitust ei anna.

Arco Vara aktsiaid on müünud JPMorgan pank, kes vabanes 2,7 miljonist aktsiast.

Väikeaktsionäridest hoiab oma kohta esikümnes pikka aega aktsiaturgudel tegutsenud Arvo Nõges, kellel on firma Gamma Holding kaudu 2,7 protsenti aktsiatest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing