BÖRS: Wall Street sätib tõusule

19. märts 2009, 14:54

USA aktsaiturud valmistuvad mõõdukaks
tõusuks. Investorid ootavad triljoni dollari suurusest rahasüstist tingitud
eilse tõusu jätkumist, kirjutab uudisteagentuur AP.

Indeksfutuurid olid tund aega USA börside avamist kuni poole protsendiga plussis.

Exxon Mobili aktsia hind oli enne ametliku kauplemise algust kerkinud 1,1 protsenti 69,90 dollarini. Gigandi aktsiat toetas nafta hinna kuueprotsendiline hüpe 51,31 dollarini barrel.

Jätkuvalt on tegus finantssektor. Bank of America aktsia hind oli turueelsel kauplemisel kerkinud kaheksa protsenti, Citigroupi aktsia hind viis protsenti 3,18 dollarini. USA suuruselt kolmas pank teatas, et otsib võimalust vahetada 27,5 miljardi dollari eest eelisaktsiaid lihtaktsiateks ning valitsus teeb sama 25 miljardi dollari väärtuses. Lisaks plaanib nn tagurpidi splitti. Aktsionäride üldkoosolekule pannakse ette seitse varianti alates suhtega 1 kahele kuni üks 30-ni. Splitt tuleks teha enne 2010. aasta 30. juunit.

Oracle aktsia hind oli eelkauplemisel kerkinud 10 protsenti. Ettevõtte eelmise kvartali kasum küll langes mõnevõrra, kuid oli ikkagi suurem, kui analüütikud ootasid. Ettevõte otsustas esimest korda maksta dividende viis USA senti aktsia kohta kvartalis.

Nike’i kvartalitulemused investoritele ei meeldinud. Spordirõivaste tootja kasum kukkus 47 protsenti, aktsia hind eelkauplemisel neli protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing