Lausing: volikogu ja riigikogu kahanegu!

19. märts 2009, 17:34

Tallinna linnavolikogu keserakondlasest
aseesimees Tarmo Lausing andis täna linnavolikogu menetlusse eelnõu, millega
tehakse vabariigi valitsusele ettepanek vähendada alates järgmisest koosseisust
nii riigikogu kui ka Tallinna linnavolikogu koosseisu 20% võrra.

Selle tulemusel valitaks riigikogusse 81 liiget ja linnavolikogusse 51 liiget. Lausing põhjendas oma ettepanekut vajadusega suurendada Eesti ühiskonna sidusust, muuta lihtsamaks ning läbipaistvamaks poliitiline süsteem, edendada dialoogi avaliku sektori ja kodanike vahel ning saavutada rahalist kokkuhoidu.

„Majanduskriis sunnib tegema resoluutseid otsuseid ja kärpeid,” põhjendas Lausing. „Eelnõu vastab Eesti ja Tallinna elanike ootustele praegusel ajahetkel, kuid juba 2003. aastal tegi ettepaneku vähendada parlamendi liikmete arvu 20% võrra ka president Lennart Meri, mida toetas tollane peaminister Juhan Parts,” viitab Lausing idee algsele autorile.

Lausingu sõnul annab talle usku ettepaneku heakskiitmisesse valitsuses see, et aasta tagasi asus 81-liikmelist riigikogu koosseisu toetama ka Reformierakond. Samuti meenutas volikogu aseesimees, et Ühendus Vabariigi Eest - Res Publica on soovitanud koguni 61-liikmelist parlamenti, kuid mõne hiljutise arvamuse kohaselt võiks riigikogu olla praegusest lausa kolm korda väiksem. Lausing osutas ka Juhan Parts väitele, et „63-liikmeline Tallinna volikogu on tarbetult suur”.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 17:34
Otsi:

Ava täpsem otsing