Pärnule on suvepealinna osas konkurent tekkimas

19. märts 2009, 16:29

Pärnu jätkab kindlasti suvepealinnana, ehki
seda tiitlit on hakanud endale ihaldama ka Narva-Jõesuu, ütles Pärnu
linnavalitsuse arenguosakonna turundusspetsialist Katrin Jaaska.

Hiljuti jooksis ajakirjandusest läbi teade, et Narva-Jõesuu linn ja kohalikud turismiettevõtted on alustamas kampaaniat, et saada 2013. aastal Narva-Jõesuule suvepealinna tiitel.

„Kahtlemata on selline positiivne konkurents ergutavaks ja motiveerivaks süstiks ka Pärnule,“ lausus Jaaska. „Just nüüd on vaja kiiresti ning efektiivselt jõuda linna arengus uuele tasemele ning luua Pärnule kui suvepealinnale niiöelda uus sisu. Oma osa selle loomisel on nii avalikul sektoril, eraettevõtjatel kui ka kohalikul kogukonnal.“

Jaaska kinnitusel pole suvepealinna kampaaniaks tänavu linnaeelarves konkreetset rahasummat kirjas, küll aga finantseerib linn näiteks suvepealinna tiitli üle andmise tseremooniat ja kontserti, samuti kaasrahastab osasid üritusi. „Samas toimub suvel ka hulgaliselt eraorganisaatorite poolt korraldatavaid üritusi, mille korraldusmaksumust pole minul hetkel võimalik öelda,“ lisas Jaaska.

Suvepealinna Pärnusse sattujatel on tänavu võimalik osa saada näiteks Ammende aia suvemuusikast, rahvusvahelisest aktinäitusest Mees ja naine, linetantsu festivalist, David Oistrahhi festivalist, muusikafestivalist Kummardus Valgrele, Pärnu Ooperipäevadest, suupillimuusika festivalist ning sügise alguses toimuvast Jüri Jaansoni kahe silla jooksust.

Esimest korda anti suvepealinna tiitel ametlikult ning sümboolselt Pärnule üle 1996. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 16:29
Otsi:

Ava täpsem otsing