Reformierakond: Keskerakond rikkus ühe valimisringkonna moodustamisega seadust

19. märts 2009, 19:08

Kui linnaosade kaotamise eelnõuga rikuti
kohaliku omavalitsuse korralduse seadust, mille järgi ei tohi eelarveaasta sees
muuta linnaosa valitsuste volitusi ega eelarveid, siis täna Tallinna volikogus
keskerakondlaste häältega vastu võetud ühe valimisringkonna moodustamisega läks
Savisaare juhitud linnavalitsus vastuollu valimisseadusega, märgib
Reformierakond.

"Kohaliku omavalitsuse valimise seadus ütleb, et Tallinnas moodustab volikogu valimisringkonnad linnaosade kaupa, lähtudes põhimõttest, et ühes linnaosas moodustatakse üks valimisringkond," ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. „See on kehtiv valimisseadus ja tänase ühe ülelinnalise valimisringkonna moodustamine läks keskerakondlik linnavalitsus selgelt nimetatud seadusega vastuollu,“ toonitas Holsmer.

Holsmeri hinnangul on vastutustundetu linnavalitsuse otsus võtta keerulises juriidilises vaidluses valimissüsteemi üle vastu veel rohkem segadust külvav otsus. "Tänase sai lõpliku kinnituse Keskerakonna kahepalgelisus Tallinna haldusreformi küsimuses. Reformi algatamine ja kulude kokkuhoid oli tühipaljas vale,“ ütles Holsmer.

„Paari kuuga on Tallinnas rikutud kahte Eesti vabariigis kehtivat seadust, mis on täiesti lubamatu. Loodan, et õiguskantsler kujundab ka selles küsimuses kiiresti seisukoha,“ lisas Holsmer.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 19:08
Otsi:

Ava täpsem otsing