Tallinnasse jääb üks valimisringkond

19. märts 2009, 18:55

Linnavolikogu otsustas moodustada 2009.
aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimisteks Tallinnas ühe
valimisringkonna.

Tallinna linnavolikogu teatab, et 1. juulist rakenduva otsuse kohaselt kattuvad valimisringkonna piirid Tallinna linna haldusterritooriumi piiridega. Eelnõus seisnud mandaatide arvu valimisringkonnas jättis volikogu täna otsustamata, sest kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse § 7 kohaselt määratakse volikogu koosseisu liikmete arv lähtuvalt linnaelanike arvust 1. juuni seisuga.

Kohaliku omavalituse korralduse seaduse alusel otsustab volikogu valimisringkondade arvu, piirid ja mandaatide arvu. Valimisringkondade arv Tallinnas tuleneb linnaosade arvust, mis muutus volikogu 19. veebruari otsuse kohaselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2009, 18:36
Otsi:

Ava täpsem otsing