Türi muutub kevapealinnaks veerandi võrra väiksema eelarvega

19. märts 2009, 16:09

Homme, kevadisel pööripäeval
talvepealinnalt Otepäält valitsemissaua üle võttev Türi peab oma kevadpealinna
ürituste korraldamisel arvestama tänavu ligi veerandi võrra väiksema
eelarvega.

„Tänavust valla poolset täpset eelarvet ei oska praegu öelda – eelarve vähendamine käib vaat et iga päev,“ ütles Türi vallavalitsuse kultuuri ja välissuhete spetsialist Katrin Soomets. „Praegu saame arvestada ehk umbes 140 000 krooniga, mis on 50 000 krooni võrra väiksem kui eelmisel aastal.“

Lisaks rahastavad osa üritusi nende korraldajad ise. „Nagu meie, nii otsivad ka ürituste korraldajad oma projektidele lisaraha, näiteks kultuurkapitalist või europrojektidest,“ täpsustas Soomets.

Soomets nentis siiski, et osa ideid, mis kevadpealinna toimkond välja mõtles, jäävad tänavu raha puudusel ellu rakendamata. „Isegi kui tulevatel aastatel eelarvelist raha veelgi vähemaks jääb, siis mingid ettevõtmised kevadpealinnas toimuvad ikka,“ kinnitas Soomets. „Kõik üritused ei nõua ju raha.“

Tänavu kuulutatakse Türi kevadpealinnaks juba kümnendat korda ja juubelihooaja kavast ei puudu ükski populaarne ja traditsiooniline üritus nagu lillelaat, Grillfest, Kevadjazz koos Jazzkaarega ja 24 tunni ujumine. Lisaks on kavas mitmeid uusi üritusi nagu näiteks Türi taasavatud kino filmiööd, lillejooks ja põnnide paraad ning koostöös segakooriga SuisaPäisa korraldatav «Lahingukooride mängud».

Kevadpealinn Türi loovutab pealinna tiitli 20. juunil Pärnule, mis tänavu kannab suvepealinna tiitlit juba 14. korda. Otepää oli talvepealinnaks tänavu 12. korda. Sügispealinna tiitlile pole Eestis pretendeerinud veel ükski linn.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 16:29
Otsi:

Ava täpsem otsing