Paldiski biodiislitehas on pankrotiohus

Lemmi Kann 20. märts 2009, 00:00

Ehitusfirma juhataja Leho Kolk ei soostunud täpsustama, millistel asjaoludel Paldiski biodiislitehas neile võlgu on jäänud ning kui suurtest summadest käib jutt. "Siiski - tegemist on praegu maailmamajanduses tekkinud olukorraga, mis suuremal või vähemal määral mõjutab iga ettevõtja tegevusi," kommenteeris ta, lisades, et pankrotimenetluse algatamises ei ole selles mõttes midagi erakorralist.

Biodiesel Paldiski ASi juhatuse esimeest Aigar Ojaotsa ei õnnestunud Äripäeval tabada. Nõukogu liige Kristjan Rahu nentis, et pole asjaoludega nii detailselt kursis, et saaks pankrotiavalduse esitamise faktile midagi olulist lisada. "Minu teada on Basic Ehitusel esitamata ehitusjärgsed garantiid ning probleem võis alguse saada sellest," ütles Rahu.

Krediidiinfo andmetel on Basic Ehitusel üleval maksuvõlg 5 702 798 krooni ning 237 398kroonine intressivõlg.

Biodiesel Paldiski ASil eilse seisuga maksuvõlg puudub.

Biodiesel AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille omanikeringi kuuluvad David Vallner, Aigar Ojaots, Kristjan Rahu ja Sven Mark.

Biodiislitehase rajamisse investeeriti rohkem kui 390 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing