Teede lagunemise aeg sunnib keelumärke välja tooma

20. märts 2009, 20:59

Maanteeamet on alates selle nädala algusest
paigaldanud ligi üheksakümnele riigimaantee lõigule koormuspiiranguid
kehtestavad märgid.

„Me ei pane neid märke üles seetõttu, et need teed oleksid kehvas seisus,“ ütles maanteeameti maanteeinfokeskuse infojuht Karl Talts. „Me paneme märgid selleks, et rasked autod neid teid kevadel laiali ei lõhuks.“

Kevadpäike tekitab teekatte alla vesise kihi ja seetõttu kaotab teekate suurema osa oma kandejõust ja veoauto raskuse all võib teekate deformeeruda. Kandevõime taastub siis, kui teekonstruktsioonid on täielikult sulanud ja tahenenud.

Taltsi sõnul on sellised teelõike praegu kõige enam Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Läänemaal. „Selle nädala alguses hakati nii telje, tegeliku massi kui ka registrimassi piiravaid märke üles panema,“ rääkis Talts ja lisas, et kus ja mis täpsemalt, on kirjas maanteeameti koduleheküljel.

Taltsi andmeil on koormuspiirang tänase seisuga pandud ligi 90 riigimaantee lõigule. „Ilmselt saab selliseid lõike kordades rohkem olema,“ lausus Talts. „Meie piirame koormust riigi põhi- ja tugimaanteedel, vallateede korrashoiu eest muretsevad vallad.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. March 2009, 10:14
Otsi:

Ava täpsem otsing