Rüütli: Eesti vajab maksupoliitilist täispööret

21. märts 2009, 13:58

Täna toimunud Rahvaliidu volikogu
koosolekul esitas erakonna esimees Karel Rüütli kolm põhimõtet ühiskonna
tasakaalu saavutamisel.

Tema sõnul tuleb naasta Säästva Eesti programmi juurde, käivitada ühiskondlik lepe ning lähtuda poliitika kujundamisel solidaarsuse põhimõttest.

"Täna on Eesti-nimeline laev kui mitte karil, siis kiiluga üpris sügaval madalikul," märkis Rüütli.

Rüütli sõnul ei aita enam reformid või muud sedalaadi iluvigade parandused.

"Eesti vajab majanduse taaslülitust. Esimene väljakutse Rahvaliidule seisneb siin selles, et järjekindlalt tuleb toetada inimkeskset majandusmudelit," ütles Rüütli. Tema sõnul tähendab see naasmist "Säästva Eesti 21" programmi juurde, mille initsiaatoriks Rahvaliit on olnud.

"See tähendab maksupoliitilist täispööret, otsustavat panustamist infrastruktuuri, mis omakorda eeldab Euroopa Liidu tõukefondide aktiivset kasutamist ja see omakorda nõuab mõistlikku laenamist mitte ainult välispankadelt, vaid laenamist ka rahvalt endalt riigi võlakirju müües," sõnas Rüütli.

Rüütli sõnul seostub teine oluline taaslülitus kujutlusega solidaarsusest. Rüütli rõhutas, et igasugune solidaarsus saab kasvada ainult altpoolt.

"Rahvaliit on kaugel süüdlaste otsimisest, mingi uue nõiajahi käivitamise soovist. Küll aga on meie kohus seista selle eest, et Eesti ühiskonnas ja poliitikas taastuksid selged otsustus ja vastutusliinid, et julgetaks tunnistada vigu ja eksimusi ning taastuks häbitunne," lisas Rüütli.

Kolmanda taaslülitusena märkis Rüütli ühiskondlikku lepingut.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2009, 13:58
Otsi:

Ava täpsem otsing