Saarlased protestivad jälle tuulegeneraatorite vastu

21. märts 2009, 11:19

Upa ja Laadjala küla elanikud ei toeta
Kaarma valla üldplaneeringu kohaselt tuulegeneraatorite paigaldamist Sikassaare
külla ning soovitavad enne lõpliku asukoha määramist vallal ära oodata maakonna
energeetikaalase detailplaneeringu valmimise, kirjutab Meie Maa.

Valla üldplaneeringus nähakse keskkonnaeksperdi soovitusel tuulikute asukohtadena ette Sikassaare ja Piila. Algselt oli plaan tuulikud paigaldada Nasva külla, kuid sealsed elanikud hakkasid tuulikute vastu protestima ja saatsid vallale vastavasiulise ühisavalduse, kui said teada nende mõjudest.

Upa ja Laadjale külade elanikud ei ole aga nõus, et tuulegeneraatoritele reserveeritaks maa Sikassaarde. “Ala jääb Upa ja Laadjala küla lähimatest majapidamistest 600-800 meetri kaugusele. Need külad jäävad tuulegeneraatorite töötamisega kaasneva kahjuliku mõju piirkonda. Langeb külaelanike kvaliteet, kaasnevad mürast tingitud tervisekahjustused, langeb kinnisvara hind ja rikutakse looduslik keskkond,” kirjutatakse Kaarma vallale saadetud vastuväites, millele on protestiallkirjad andnud Upa küla 33 ja Laadjala küla 8 majapidamise esindajad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2009, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing