Veskimägi: ametnikud dikteerivad 90% riigi agendast

21. märts 2009, 15:46

"Eesti inimesed ja ametnikud elavad täiesti
erinevat elu. Erinevates reaalsustest tegutsemine võib ühiskonnale kalliks
maksma minna," ütleb endine rahandusminister Taavi Veskimägi Delfile antud pikas
intervjuus.

Ametnike seas domineerib Veskimägi hinnangul jätkuvalt headel aegadel maad võtnud stagnatsioon ja inertsus.

"Reaalmajanduse valu ei ole jõudnud veel ametnikeni. Aga ametnikud, mitte poliitikud, dikteerivad 90% Eesti riigi tegevusagenda. Ja kui nemad reaalsust ei tunneta, ei saa ka riik mõistlikult toimuvale reageerida," märgib eksminister.

"Täna oleks Eesti riigi palkadega võtta tööturult väga kvaliteetseid inimesi. Ükski ametnik ei peaks tundma, et tema ametikoht on igavene, kui ta otsuseid ei tee, riske ei võta ja vigu ei juhtu. Nagu ütles hiljaaegu üks väga austatud Tartu Ülikooli professor – kõik ametnikud tuleks ametikohtadelt tõsta üles ja kõigile kuulutada välja uus avalik konkurss. Kuhu loomulikult saab konkureerida ka täna seda positsiooni omav inimene. Mingit sellist raputust on vaja. Sest see, mis hetkel toimub, ei ole normaalne..," väidab Veskimägi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2009, 15:46
Otsi:

Ava täpsem otsing