Vitsur ei välista piirangute kehtestamise järel kartellilepete sõlmimist

21. märts 2009, 09:45

Leedu teisipäevane otsus toidukaupade
juurdehindlusele piirang kehtestada ei pruugi kuigi efektiivne olla, kuna
praegustes majanduslanguse tingimustes pole kindel, kas kaupmehed mitte ilma
ametlike piirangutetagi vähem vaheltkasu kätte ei saa, kirjutab Delfi.

„Muidu võiks ju seda isegi rakendada, aga kuna pole teada, missugune on juurdehindlus ilma piiranguteta, peaks seda enne väga suure hoolega kaaluma,“ ütles arengufondi majandusekspert Heido Vitsur. Vitsur lisas, et see võib isegi kätte maksta, sest piirangute kehtestudes võivad kaupmehed ühise kõrgema juurdehindluse kokku leppida.

„Pealegi on sellest piirangust kinni pidamist väga keeruline kontrollida. Toidukaup läbib enne poeletile jõudmist nii palju etappe, et on väga raske garanteerida, et see, mille seim ära keelas, kuskilt peidetud kujul ikka kätte saadakse.“


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2009, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing