Teede lagunemise aeg sunnib keelumärke välja tooma

Väinu Rozental 23. märts 2009, 00:00

"Me ei pane neid märke üles seetõttu, et need teed oleksid kehvas seisus," ütles maanteeameti maanteeinfokeskuse infojuht Karl Talts. "Me paneme märgid selleks, et rasked autod neid teid kevadel laiali ei lõhuks."

Kevadpäike tekitab teekatte alla vesise kihi ja seetõttu kaotab teekate suurema osa oma kandejõust ja veoauto raskuse all võib teekate deformeeruda. Kandevõime taastub siis, kui teekonstruktsioonid on täielikult sulanud ja tahenenud.

Taltsi sõnul on sellised teelõike praegu kõige enam Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Läänemaal. "Selle nädala alguses hakati nii telje, tegeliku massi kui ka registrimassi piiravaid märke üles panema," rääkis Talts ja lisas, et kus ja mis täpsemalt, on kirjas maanteeameti koduleheküljel.

Taltsi andmeil on koormuspiirang reedese seisuga pandud ligi 90 riigimaantee lõigule. "Ilmselt saab selliseid lõike kordades rohkem olema," lausus Talts. "Meie piirame koormust riigi põhi- ja tugimaanteedel, vallateede korrashoiu eest muretsevad vallad."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing