Pajula: USA polegi nii kehv

23. märts 2009, 11:35

Majandusanalüütik Hardo Pajula ütles
Äripäevale online-intervjuud andes, et muu maailma taustal ei paista USA
sugugi nii kehv välja nagu teda üritatakse vahel näidata.

Pajula sõnul on USA suurim loodusvara tema suhteliselt tasakaalustatud õigussüsteem ja seda toetav poliitiline kultuur, mis lubab neil võimalikud vapustused ehk paremini üle elada kui mõnel teisel maal.

Mis puutub pankrotti, siis see ähvardab jällegi nii mõndagi muud riiki palju suurema tõenäosusega kui USA-d, väitis Pajula. "Nii kaua kui muudest riikidest pagev raha läheb esmajoones USA-sse pole ameeriklastel põhjust väga oma maksejõuetuse pärast muretseda. Mujalt pagev raha läheb aga kõigepealt USA-sse just seetõttu, et seal peetakse sõlmitud kord lepingutest ja kehtestatud mängureeglitest kõige suurema tõenäosusega kinni."

Loe täispikka online-intervjuud Hardo Pajulaga SIIT!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. March 2009, 11:03
Otsi:

Ava täpsem otsing