Pajula: tööjõumakse võiks vähendada käibemaksu arvelt

23. märts 2009, 12:35

Majandusanalüütik Hardo Pajula vastas
Äripäeva online-intervjuus küsimusele, kas tuleks suurendada otseseid ja
vähendada kaudseid makse, et tema eelistab tööjõumaksude vähendamist.

Mulle istub rohkem nn sisedevalveerimise idee, mille tuum seisneb tööjõumaksude (eelkõige siis sotsiaal- ja ravikindlustusmaksu) vähendamises kaudsete maksude (see oleks siis peaasjalikult käibemaks) arvel, ütles Pajula.

"On tõsi, et selline maksumuudatus tabaks suhteliselt valusamalt elanikkonna vähemkindlustatud kihte, ent töötus rüüstab neid inimesi veelgi karmimalt. Pealegi saaks sellise maksumuudatuse regressiivset mõju vähendada palju hoolikamalt sihitud hoolekandetoetustega," rääkis analüütik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2009, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing