Estiko-Plastar käivitab uue puhastussüsteemi

ÄP 24. märts 2009, 00:00

Estiko-Plastari juhataja Triin Anette Kaasiku sõnul on Itaalia firma Sagemis' järelpõleti tehnoloogial põhinev lahendus kaasaegsete puhastussüsteemide tipp, eraldades tootmisprotsessiga eralduvad gaasid pea sajaprotsendiliselt. "Investeeringu eesmärk on Tartus inim- ja elukeskkonna parandamine läbi vähenenud õhusaaste ning tootmisprotsessi kehtestatud nõuetega vastavusse viimine," lisas Kaasik.

Kaasiku kinnitusel lähtus firma puhastussüsteemi valikul Euroopa trükitööstusettevõtete senisest kogemusest ning tunnustatud Saksa keskkonnaeksperdi Rolf Rafflenbeuli analüüsist.

"Ka mujal maailmas korraldatud uuringute tulemused näitavad, et keskmise suurusega trükiettevõtte jaoks on saasteainete käitlemisel parim võimalik lahendus nii kulude kui ka tulemuste seisukohalt järelpõletil põhinev süsteem," selgitas Kaasik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing