Uus raamat

Tanel Raig 25. märts 2009, 00:00

 • Autor Peter Jones
 • Inglise keeles
 • Hind 700 krooni
Ekspedeerimisproffidele täiendati käsiraamatut

Eelmisel sügisel tuli parandatuna ja täiendatuna trükist juriidiline käsiraamat ekspedeerimise ja sellega seotud valdkondade professionaalidele.

Käsiraamatu autor on Kanada advokaat Peter Jones, kellelt FIATA tellis esimese väljaande juba 18 aastat tagasi.

Nii autor kui ka tema raamatu lugejad tõstavad esile käsiraamatu laia sihtrühma - käsitledes kõige erinevamaid seadusandlikke dokumente, sh rahvusvahelisi konventsioone, ei ole raamat mõeldud mitte juristidele, vaid praktikutele abiks oma igapäevaste otsuste tegemisel rahvusvahelise transpordi, kindlustuse, finantsteenuste jm valdkondades.

Käsiraamatu kolmeteistkümnes peatükis lahatakse kliendi ja ekspedeerija suhteid; lepingute interpreteerimisest tõusvaid vastuolusid; ekspedeerija vastutust printsipaali, vedaja ja agendina; FIATA dokumentide kasutamist; ohtlike kaupade veo, kindlustuse ja e-kaubandusega seonduvat. Montreali Konventsiooni jõustumisest tulenevalt on oluliselt uuenenud lennukauba konsolideerimist puudutav peatükk.

 • Väljaandja Singapuri Logistika Assotsiatsioon
 • Inglise keeles
 • Hind 1000-1100 krooni raamat
 • Saadaval ELEA büroos
Singapuri logistikud levitavad kogemust

Singapuri Logistika Assotsiatsioon kirjastab käsiraamatute sarja, mis mõeldud nii praktikutele, üliõpilastele kui ka lihtsalt logistikahuvilistele.

Sarja raamatud annavad ülevaate kaubaveo, ekspedeerimise ja ladustamise peamistest teemadest ning reeglitest, koos praktiliste lahenduste ja näpunäidetega. Samuti analüüsitakse konkreetseid juhtumeid ja antakse kommentaariks sõna praktikutele - ekspertidele. Teksti illustreerivad fotod, skeemid ja dokumentide näidised.

Veebis ilmub e-raamat laomajandusest

Aasta alguses hakkas internetiportaalis Estonian-warehouse.com ilmuma laomajanduse e-raamat.

Vabalt kättesaadav elektroonilisse infoallikasse koondatakse kogu laomajanduse valdkonna info alates lao asukoha valikust kuni personali juhtimiseni. Teemad on süstematiseeritud peatükkide kaupa - vöötkoodidest, tõstukitest, laosüsteemidest, riiulitest, lõpetades tarkvara ja IT_lahendustega laos. Portaali kaastoimetaja Siim Sims lubab, et teemadest kirjutavad valdkondade spetsialistid, et pakutav info oleks tõepärane. Näiteks vöötkoodist kirjutamisel tehakse koostööd ID-Baltiga. E-raamatus lubatakse rohkem juurde tuua lao köögipoolt, rääkides spetsiifiliselt toodetest ja teenustest ning tuuakse juurde Eesti-põhiseid näiteid. Detailideni lahti lubatakse kirjutada laomajandus, vöötkoodid, tõstukid jpm.

Siim Simsi sõnul nähakse sihtgrupina kõiki inimesi, kes puutuvad kokku mingi ladustamisega, olgu ladu suur või väike. Peamine eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust. "Ladu ei ole pelgalt hämar ruum, kus kaupa hoitakse," ütleb Sims. Teadlikkuse tõstmise kaudu ollakse abiks ka ettevõtetele, kes pakuvad laomajanduse jaoks vajalikke tooteid - teenuseid, alates prügi ära viimisest, kuni IT lahendusteni välja.

 • Väljaandja Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon
 • Koostajad Martin Klesment ja Jaak Valge
 • Eesti keeles
 • Hind 780 krooni
 • Saadaval ERAAs
Eesti autoveonduse ajalugu pandi kaante vahele

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA) on eelmise aasta numbri sees ilmutanud ajaloolise ülevaate Eesti autoveonduse arengust.

Raamat vaatab autoveonduse arengut Eestis esimeste veoautode ilmumisest kuni tänapäevani. Kogu see ajalooline matk on illustreeritud rohke pildimaterjaliga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 10:54
  Otsi:

  Ava täpsem otsing