Arti Arakas sai Grand Rose Spa omanikuks

Virge Lahe 26. märts 2009, 00:00

Arakas avas teemat napisõnaliselt. "See vastab tõele, aga ega ma rohkem kommenteerida ei taha," vastas Arco Vara looja küsimusele, miks ta ostis spaa Kuressaares ja Läti spaaoperaatori. Tema äripartner Olav Miil polnud mitmel päeval tabatav.

Saaremaa spaaärimehe Andres Tiigi sõnul on tegu teatud kokkuleppega. "Tehing ei ole olemuselt ostu- ega müügileping. Samade kompanjonidega oleme teispool Eesti piire midagi arendamas, midagi tegemas. Sellepärast me selle täna (eile - toim) niimoodi vormistasime, et ühiselt teha midagi teispool piiri," vastas ta. "Selle asja eeldus on, et pärast arendustegevuse lõppu pöörame need tehingud, mis on tehtud, tagasi," lisas Tiik.

Ta kinnitas, et kuu aja eest omanikku vahetanud Grand Rose Spa ja Jurmala spaaoperaatori Alvarelli Invest osakud jõuavad kunagi tema kontole tagasi. "Mis puudutab Grand Rose juhtimist ja praegust tegevust, siis sellega ma tegelen igapäevaselt edasi. Meil ei ole praegu huvi valgustada, mida kusagil mujal riigis teeme. Me tahame rahulikult tööd teha," rääkis ta.

Saaremaa ajaleht Oma Saar kirjutas 3. veebruaril, et Tiik ehitab Lätis vabaajakeskust. "Selle aasta septembris peaks Andres Tiigi Lätis registreeritud SIA Waterland rajama Smiltene linna senisele turuplatsile polüfunktsionaalse puhkekeskuse koos basseiniga. Tegemist on moodsa vee- ja ostukeskusega, mille juurde tuleb suur parkla. Veekeskusse planeeritakse basseini, mullivanne, lastebasseini koos liutoruga, aeroobika- ja jõusaali," kirjutas leht. Tiik kinnitas Oma Saarele keskuse ehitamist, kuid ei soovinud sellest pikemalt rääkida.

Äripäevale antud intervjuus ei kommenteerinud Tiik, kas mujal riigis koos kompanjonidega "millegi tegemine, arendamine" tähendab Lätis vabaajakeskuse ehitamist. Mis juhtub, kui Läti projekt ebaõnnestub? "Tahate panna sõnu suhu. Meil on kindlad kokkulepped ja kindlad tegevused. Me oleme omavahel kokku leppinud, et me rohkem täna kommenteerida ei taha," vastas ta vaid.

Äriregistri andmetel on Andres Tiik Grand Rose Spa juhatuse liige kuni 2. oktoobrini käesoleval aastal. Samuti on sama ajani juhatuse liige Ingrid Veigel. Küll on ilma tähtajata juhatuse liikmena registris nimetatud Kerli Kase. "See, mis seal on, ei puuduta muid ärilisi kokkuleppeid. Kuidas see seal fikseeritud on, ei puuta üldse asja," märkis Tiik.

Küsimusele, kas tegu on laenutehingu või käendusega, vastas Tiik, et see pole ei laenutehing ega isiklik käendus. "Me oleme omavahel kokku leppinud ja igal kokkuleppel on mitu osapoolt. Kui me ühiselt midagi teeme ning oleme teinud kokkuleppe, et enne, kui ei ole midagi valmis, ka turule mingi uudisega ei tule. Seepärast pean selle informatsiooniga täna piirduma," kordas Tiik.

Tema kunagine äripartner, Viimsi Spa juhatuse esimees Peeter Kukk ei usu, et Tiigil mingi suur projekt käsil oleks. Kuke sõnul on juhtimine ja otsustamine Tiigilt ära võetud, kuna ta ei saanud oma tegemistega hakkama ega suutnud laene teenindada.

Kuke kinnitusel on laenuandjaiks DnBNord pank ja Olav Miil. Samuti määrati Kuke sõnul Grand Rose Spale uus juht. Äriregistri andmeil sai Kerli Kase spaa juhatuse liikmeks 6. märtsil, ta esindab osaühingut üksinda ning kõik teised juhatuse liikmed esindavad osaühingut ainult koos Kasega. Sama kehtib ka Jurmala spaaoperaatori Alvarelli Invest kohta.

Äripäeva andmeil on Kerli Kase Cavere Õigusbüroo esindaja. Teda kommentaarideks tabada ei õnnestunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing