Merkel: NATO vajab uut strateegiat

26. märts 2009, 15:20

Praegustest kujunenud maailmatingimustest
lähtuvalt, vaadates otsa uutele väljakutsetele ja ohtudele, on NATO-l vaja uut
strateegilist kontseptsiooni, ütles Saksamaa liidukantsler Angela Merkel
Bundestagi ees, vahendas itar-tass.com.

Merkel rõhutas Saksamaa parlamendi ees, et uut arusaamist julgeolekuküsimuste osas annab NATO tippkohtumine, mis toimub 3.-4.aprillil ja kus ühtlasi tähistatakse ka alliansi juubelit.

"On vaja välja töötada selline NATO strateegia, mis vastaks praegustele väljakutsetele," teatas Saksamaa liidukantsler. "Arvestades väljakutsete mastaabsusega, kaasa arvatud sellised probleemid nagu rahvusvaheline terrorism, kliimakaitse põhimõtete mittelevitamine, ei suuda üksinda Ameerika ja Euroopa probleemidega võidelda," rääkis Merkel.

Angela Merkel ütles, et NATO tippkohtumise peateemaks saavad olema aliansi suhted Lähis-Idaga ja Venemaaga. Ta teatas, et sellel kohtumisel võetakse vastu otsus Venemaa-NATO nõukogu töö taastamise, kuna see vastab mõlema poole soovidele. Merkeli hinnangul on nii Venemaa kui ka NATO silmitsi samade ohtudega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2009, 15:20
Otsi:

Ava täpsem otsing