Riigikogule anti üle maamaksust vabastamist võimaldav seadus

26. märts 2009, 12:06

Reformierakond andis täna riigikogule üle
seaduse eelnõu, millega saab vabastada kuni 3000 m2 suurused krundid maamaksust,
teatas erakond.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Keit Pentuse sõnul tehti täna riigikogus esimene samm, et koduomanikud maamaksust vabastada. "Riigikogule üle antud eelnõu loob omavalitsustele võimaluse koduomanikud kuni 3000 m2 suuruse krundi ulatuses maamaksust vabastada. See tähendab, et tekib võimalus maamaksust vabastada nii korteris elavaid koduomanikke, kui näiteks ajalooliselt suurtel Nõmme kruntidel elavaid omanikke," selgitas Pentus.

Seaduseelnõu järgi tekiks omavalitsusel õigus vabastada koduomanik selle kinnistu maamaksust, kus on tema registreeritud alaline elukoht. Mitme krundi eest maamaksuvabastust taotleda võimalik ei oleks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2009, 12:06
Otsi:

Ava täpsem otsing