Swedbanki liisingufirma kaotas maksuvaidluse

26. märts 2009, 08:47

Tallinna Halduskohus andis maksuametile
võidu vaidluses, kus Swedbank Liising nõudis mullu kevadel tehtud otsuse
tühistamist.

Kumbki osapool ei soostunud otsust kommenteerima, sest lakki saanud liisingufirma kaebas kohtuotsuse edasi, kirjutab Eesti Ekspress.

Vaidluse põhjustas maksuameti arvamus, et varem Hansa Liisingu nime kandnud ettevõte küsis riigilt 2006. aastal tagasi üheksa miljonit krooni rohkem käibemaksu, kui lubatud. Ekspressi teada käis jõukatsumine laias laastus selle üle, kas avarii läbi teinud autode remontimine on seotud liisingufirma põhitegevusega või mitte.

Maksuameti arvates ei ole remontimine seotud liisingtegevusega, mille tõttu ei võinud Hansa Liising remondiarvetega seotud käibemaksu tagasi küsida. Kui liisingufirma kaotab ka ülejäänud kohtuastmetes, võib see talle kaasa tuua märksa suurema kaotuse, sest praegu on kõne all vaid kolme aasta tagused tulud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2009, 13:14
Otsi:

Ava täpsem otsing