Kahjumiga alustanud Tallink Takso suurendas teist korda aktsiakapitali

Lemmi Kann 27. märts 2009, 00:00

"Veebruaris suurendati Tallink Takso aktsiakapitali 2,9 miljoni krooni võrra ning nüüd see on 6,9 miljonit krooni. Sellega kaeti nii esimese tegevusperioodi kahjumit kui ka kindlustati firma edasist arengut," rääkis taksofirma nõukogu esimees Jaan Tamm. "Käivitumisfaasis on selline tegevus täiesti tavapärane." Tamm on ka Tallink Takso ühe omaniku Infortari tegevjuht.

Tallink Takso asutati 2007. suvel ja alustas klientide teenindamist mullu kevadel. 31. augustil 2008 lõppenud esimene majandusaasta tõi firmale 5,9 miljoni kroonise käibe juures 12,7 miljonit krooni kahjumit ning viis omakapitali 3,7 miljoniga miinusesse.

Aktsiakapitali suurendas Tallink Takso juba teist korda - esimesel korral tehti seda eelmise aasta aprillis, toona oli summa 6 miljonit krooni. "Tallink Takso tegutseb pikaajalise äriplaani alusel. See hõlmab ka omanike rahapaigutusi," selgitas Tamm.

Tallink Takso juhataja ja väikeosanik Alger Holzmann tunnistas veebruari keskel Äripäeva online-intervjuus, et esimene tegevusaasta oli keeruline. "Turule tulek tähendab suuri investeeringuid ning samas on vaja kliendibaas nullist üles ehitada," põhjendas ta.

Tamme sõnul täitis Tallink Takso oma ava-aasta peaülesanded ehk klienditeeninduse käivitamise ning tehniliste tugisüsteemide sissetöötamise küllaga. Tallink Takso tahab Tamme sõnul kliendibaasi laiendada ja muuta firmat efektiivsemaks. Viimane hõlmab töökorralduse optimeerimist, sh töötajate motivatsiooni ja palgasüsteemi korrastamist. Küsimusele, kas taksojuhtide lepingutingimused võivad karmistuda ja sissetulek väheneda, Äripäev vastust ei saanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing