Tallinn Music Week

Mari Hiiemäe 27. märts 2009, 00:00

Festivali peakorraldaja Helen Sildna sõnul on tegemist Eesti jaoks unikaalse festivaliformaadiga, mis on mastaapne nii esinejate kui ka esinemiskohtade arvu poolest. "Valik on suur, lai ja värvikirev Metsatöllust Bedwettersi, Rein Rannapi, Popidioti ja Vaiko Eplikuni. Igaüks saab siit midagi," oli Sildna kindel.

Tallinn Music Weeki esinejad on jagatud muusikastiilide kaupa mitmetele lavadele. NO99 Teatri kava on koostatud džässi ja folgi vaimus, Von Krahli Teater on rock'i ja indie-rock'i ning Tapper metal'i päralt. Laupäevane alafestivali-mõõtu MTV pidu propageerib Eesti popartiste.

MTV pidu on muuseas Tallinn Music Weeki programmis ainus üritus, mille raames astuvad lisaks Eesti muusikutele üles kaks piiritagust esinejat - Soome edukas pop-punk-bänd Disco Ensemble ning Leedu tantsurokkarid ansamblist Happyendless.

Ürituste piletid ei ole kallid. Viiekümne kuni kahesaja krooni eest saab kätte ühe peopaiga pääsme kogu õhtuks, mille jooksul saab näha tervet nimekirja kordamööda esinevaid ansambleid.

Tallinn Music Week on ülevaatefestival, kus esinejad pole järjestatud paremuse või tuntuse järgi. "Meie põhimõte on see, et meie festivalil on kõik bändid võrdsed - kõik on peaesinejad, tervelt 65 tükki!" rääkis Sildna.

Sildna sõnul on festivali programm väga tihe, kuid see on koostatud põhimõttel, et ühe õhtu jooksul oleks võimalik huvilisel külastada mitmesuguseid esinemiskohti. "Võtke kavad näppu ja minge kevadisse Tallinna-öösse Eesti muusikat avastama! Kõik meie bändid on enne üritust hoolega proove teinud ning on sel nädalavahetusel oma parimas vormis," kiitis Sildna.

Eriliselt soovitas Sildna tutvuda nende esinejatega, kellest publik seni midagi kuulnud pole. "Laske ennast üllatada! Kui bänd on meie festivali kavas, siis kindlasti põhjusega - midagi põnevat temas olema peab," julgustas Sildna.

Kui mingil põhjusel kuulaja füüsiliselt siiski ühest klubist teise minna ei jõua, on tal võimalus toimuvast osa saada Skype'i videosildade vahendusel.

Videoühendusega liidetakse Von Krahl, No99 Teater, rock'i-klubi Tapper ja Club Hollywood, mille külastajad saavad ekraanide vahendusel reaalajas jälgida, mis teistes kohtades toimub.

Tallinn Music Week on tänavu esmakordselt toimuv festival, mille eesmärk on propageerida Eesti muusikat nii siinmail kui ka laiemaltki.

"Viimaste aastatega on Eesti muusikamaastik ääretult positiivselt arenenud ning uusi ja andekaid kollektiive on juurde tekkinud igas muusikastiilis. Meie kavas on palju põnevaid esinejaid, kes väärivad laiemat tutvustamist," rääkis Sildna.

Et kohalikule muusikale ka Eesti-välist kõlapinda leida, on korraldajad festivalinädalaks Tallinna kutsunud terve hulga Euroopa professionaale, kes jagavad mitmete seminaride käigus oma kogemusi-teadmisi meie muusikavaldkonna tegijatele ning tulevad vaatama ka õhtuseid kontserte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing