Eesti Telekomi konsolideeritud aastakasum 1,44 miljardit

27. märts 2009, 09:55

Eesti Telekom peab eelmist aastat
telekommunikatsioonifirmadele tervikuna edukaks, sest sektoris on majanduskriisi
mõjud väiksemad ja jätkus ka turu kasv, selgub täna avaldatud konsolideeritud
majandusaasta aruandest.

Eelmise aasta eest teenis Eesti Telekom 1,44 miljardit krooni puhaskasumit ehk 10,40 krooni aktsia kohta, mis on aasta varasemast perioodist veidi alla 5 protsendi madalam. Käibeks kujunes 2008 aastal 6,12 miljardit krooni, mis on 2007 aastast protsendi võrra madalam.

Eelmisel aastal said aktsiaomanikud dividende 10,5 krooni aktsia kohta, mis oli 2007 aasta dividendist krooni võrra enam. Selle aasta dividendiotsus pole veel tehtud.

Eesti telekommunikatsioonituru kõige tõenäolisemaks stsenaariumiks peab Telekom nullkasvu, mis tähendab, et ettevõtted peavad uute teenuste arendamisega kompenseerima traditsiooniliste teenuste vähenemise.

Selle aasta eesmärkideks on kiire kohanemine makromajanduses ja konkurentsisituatsioonis ning kliendi- ja tulubaasi hoidmine ning efektiivne kasvatamine. Alates sügisest pakub Elion ainsa televisiooniteenuse pakkujana Eestis digiTV-d täies mahus ka vene keeles.

Eelmisel aastal investeeris Telekom 755 miljonit krooni, millest investeeringud mobiilside teenuste segmenti olid 297 miljonit ja lairiba teenustesse 428 miljonit krooni. Eelmise aasta esimeses kvartalis valmis Elionil Amsterdamis rahvusvaheline võrgusõlm, et tõsta Londoni ja Frankfurdi ühenduste töökindlust.

Sel aastal on ettevõttel plaanis säilitada investeeringud eelmise aastaga samal tasemel ning valdavalt arendatakse mobiilse andmeside 3,5G võrku ja Elioni lairiba võrku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2009, 14:42
Otsi:

Ava täpsem otsing