Pakendiringlus: ministeeriumi süüdistus on alusetu

27. märts 2009, 16:14

MTÜ Eesti Pakendiringlus teatas, et
keskkonnaministeeriumi süüdistus on alusetu, sest organisatsioon on kogunud
rohkem pakendimaterjali ja suurema konteinerivõrguga, kui ette nähtud.

Ettevõte kavatseb avalike pakendikonteinerite arvu viia kooskõlla pakendiseaduses määratletud miinimumnõuetega, sest nõutust suurema konteineripargi ülalhoidmine vähendab organisatsiooni konkurentsivõimet.

”Tänu Pakendiringluse ja Eesti Taaskasutusorganisatsiooni koostööle suudame usutavasti säilitada konteinerite tiheduse, mis sobib elanikkonna vajadustega. Meie kliendid saavad oma pakendijäätmeid ära anda enam kui 5300 avalikku pakendikonteinerisse. Võimalike ebamugavuste eest vabandame ette,” ütles MTÜ Eesti Pakendiringlus juhatuse esimees Aivo Kangus. Pakendiringlus suhtleb omavalitsustega, et otsustada aprilli lõpuks, kuhu pakendikonteinerid jäävad.

Pakendiringlus vastutab hetkel kokku ligi 1900 ettevõtte pakendite kogumise eest ning andis mullu taaskasutusse ligi 34 000 tonni pakendeid.

Täna teatas keskkonnaministeerium, et MTÜ Eesti Pakendiringlus esitab omavalitsustele väärteavet, kui põhjendab pakendikonteinerite arvu märgatavat vähendamist kolmanda üleriigilise tootjavastutusorganisatsiooni turuletulekuga. Paljud kohalikud omavalitsused on viimasel ajal saanud Eesti Pakendiringluselt kirja, mis teavitab senise pakendikonteinerite arvu vähendamisest, kirjutas ministeerium oma pressiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2009, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing