Tallinnas algab Lennart Meri mälestuskonverents

29. märts 2009, 09:07

Täna, Lennart Meri
sünniaastapäeval, algab Tallinnas Lennart Merile pühendatud rahvusvaheline
konverents, mis käsitleb teemade hulgas nii Vene-Gruusia sõja järelmeid, NATO
tulevikku kui ülemaailmset majanduskriisi.

Täna, konverentsi avapäeval, on teemadeks lääneliku liberaalse majandus- ja ühiskonnamudeli hoidmine ning Euroopa naabruspoliitika tulevik, kus diskussioonis osalevad teiste seas Rootsi välisminister Carl Bildt, USA German Marshall Fundi keskuse juht Ronald D. Asmus, Balti Arengufoorumi juht ja Taani endine välisminister Uffe Ellemann-Jensen ning Venemaa peaministri Vladimir Putini presidendipäevade majandusnõunik Andrei Illarionov.

Teisipäevani vältaval konverentsil on palju juttu Venemaast, Ida-Euroopa riikide majanduskriisist ning selle võimalikest poliitilistest mõjudest, energiajulgeolekust ja gaasikonfliktide õppetundidest. Samuti käsitletakse Euroopa ja USA suhteid ning 60. sünnipäeva tähistava NATO tänaseid väljakutseid.

Konverentsi korraldavad Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus ja Lennart Meri Euroopa Sihtasutus, konverentsi patroon on president Toomas Hendrik Ilves.

Lennart Merile pühendatud mälestuskonverents toimub tänavu kolmandat korda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. March 2009, 12:19
Otsi:

Ava täpsem otsing