Telekom: juhtidele vähem, müügimeestele rohkem

Virge Lahe 30. märts 2009, 00:00

Eesti Telekomi tegev- ja kõrgeima juhtkonna töötasudeks arvestati eelmisel aastal 50 miljonit krooni, mis on ligi seitse miljonit vähem kui aasta varem.

Juhtkond vähenes mullu kolme inimese võrra, 49 liikme peale. Kalmu sõnul on juhtkonnas ka tütarettevõtete juhatuse ja nõukogu liikmed ning mõned võtmeisikuid.

Telekomifirma nõukogu juht teenib kuus 20 000 krooni ja nõukogu liige 11 000 krooni. Juhatuse liikmete töötasu eraldi välja toomata jätmist põhjendas Kalm nõukogu mitme aasta taguse otsusega. Vahepealsel ajal oli tööturul väga vähe pakkumisi ning IT alal on jätkuvalt heade inseneride ja IT-juhtide puudus, lisas ta.

"Omaniku vaatevinklist ei olnud ilmselt sissetulekute avalikustamine väga mõistlik," märkis Kalm. "Arvan, et see on isegi jätkuvalt nii, sest meie äri on globaalne ja meil võidakse inimesi värvata ka väljapoolt Eestit," kinnitas ta.

Kalmu sõnul suurendati alates aasta algusest Eesti Telekomi müügimeeste sissetulekus boonuse osa. "Neil on võimalik rohkem boonuspalka teenida kui eelneval perioodil," märkis ta ja lisas, et tõus jääb kümne protsendi kanti. "Püsitöötasu ei ole loomulikult kasvanud," rõhutas Kalm.

Tema sõnul on telekomifirmal tänavu kaheastmeline kuluplaan. "Kava puudutab kõikide funktsioonide kulusid, sealhulgas ka personali- ja opereerimiskulusid," sõnas ta.

Tallinna Vesi teatas reedel, et nende juhatuse töötasu kasvas mullu 170 000 krooni. Ettevõte maksis juhatusele 2,29 miljonit krooni, aastal 2007 oli summa 2,12 miljonit, ütles veefirma kommunikatsioonijuht Priit Koff.

"Ettevõte avaldab juhatuse liikmetele makstud tasud kogusummana, sest üksikisiku palga tingimuste avaldamine on väga tundlik ja isiklik informatsioon, samuti tekiks siin vastuolu töölepingute konfidentsiaalsusnõuetega," rääkis ta.

Samas vähenes ettevõtte nõukogu liikmete kogutasu 2007. aasta 570 000 kroonilt mullu poolele miljonile. Nõukogus oli mõlemal aastal üheksa ja juhatuses kolm liiget.

Kofi sõnul pole juhtide töötasu küsimust järgnevate nõukogu või aktsionäride üldkoosolekute päevakorras, nii ei osanud ta võimalikke muutusi kommenteerida.

Kolmanda börsifirmana on oma juhtide tasud avalikustanud Norma. Autode ohutusrihmade tootja maksis mullu juhatusele 11,33 miljonit krooni. Aasta varem maksti juhatuse ja nõukogu palkadeks 8,57 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing