BÖRS: Euroopas oli tugev langusepäev

30. märts 2009, 19:11

Euroopa aktsiaturg kukkus täna tugevasti.
Juhtiv Dow Jones Stoxx 600 indeks kukkus 3,5 protsenti, 170,89 punktile.

Ei ole imestatav, et Euroopa usaldusindeks kukkus märtsis rekordmadalale (hakati arvutama 1985. aastal). Ettevõtted vähendavad tootmist ja kaotavad töökohti. Hispaanias kukkusid tarbijahinnad aastataguse ajaga võrrelduna, maad on võtmas deflatsioonilised meeleolud. Sealtsamast Pürenee-maalt tuli ka teine negatiivne uudis. Hispaania käärib käised ülesse, et päästa üle 16 aasta taas panka. Päästetakse Caja Castilla-La Mancat, mida keegi üle võtta ei tahtnud. Valitsus andis pangale üheksa miljardi eurose garantii. Hispaanias on halvad laenud kolmekordistunud, kuna kinnisvaramull lõhkes ning tööpuudus (14 protsenti) on Euroopa liidu kõrgeim.

Euroala majandus võib OECD prognoosi põhjal tänavu kukkuda 4,1 protsenti. Bloombergi küsitletud analüütikud ootavad euroalal 18aasta madalamat inflatsiooni ehk 0,7 protsendilist tarbijahindade tõusu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2009, 19:18
Otsi:

Ava täpsem otsing