Kurikuulus Liis Haavel nõudis kohtuniku tagandamist

30. märts 2009, 18:22

Kinnistute ja muu vara väljapetmises
süüdistatav Liis Haavel nõudis täna omale uut kohtunikku, kuna praegune kohtunik
polevat tema hinnangul erapooletu.

Ühtlasi püüdis Haavel kohtuistungist kõrvale vingerdada lapse haiguse ettekäändel, kuid seda kinnitavat arstitõendit polnud.

Haavel süüdistas kohtunikku möödunud aasta 26. märtsi vahistamismääruse pärast, mis polevat arvestanud kaitsja esitatud arstitõenditega. Lisaks olevat kohtunik suhtunud Haavelisse nii, nagu oleks ta naise juba süüdi mõistnud, avaldas kohus pressiteate vahendusel.

Oma väidete kinnitajateks nimetas Haavel advokaat Owe Ladvat ja oma elukaaslase Vello Loidi kaitsjat Sven Sillarit. Kumbki neist kohtualuse väidet ei toetanud. Haaveli teine kaitsja Vladimir Sadekov, kes liitus menetlusse hiljem, ei saanud kaitsealuse väidet kinnitada ning jättis taandamisküsimuse samuti kohtuniku otsustada.

Prokurör Vallo Karileri hinnangul pole kohtunikule midagi ette heita ja vahistamismäärust pidas põhjendatuks ka Tallinna ringkonnakohus. Kohus jättis taotlused rahuldamata. Protsess jätkub 6. aprillil tunnistajate kuulamisega.

Ringkonnaprokurör süüdistab Haavelit kümnes kuriteoepisoodis, millest kolm pani naine toime koos oma elukaaslasega. Kõik need kolm juhtumit on seotud kinnistute väljapetmisega. Haavelit süüdistatakse nelja kinnistu, nelja sülearvuti ja nelja mobiiltelefoni väljapetmises aastatel 2002-2005. Kannatanud on eranditult eakad inimesed.

Haavel ega Loit pole end süüdi tunnistanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2009, 18:22
Otsi:

Ava täpsem otsing