Majandussurutis soosib Eesti tuntud kosmeetikatootjaid

30. märts 2009, 07:45

Praeguses majandussurutises on kohalike
kosmeetikafirmade juhid ühed vähestest, kes julgevad tunnistada, et neil läheb
hästi, sest tarbija otsib välismaise kalli sära asemel kodumaist taskukohasemat
toodet.

"Muidugi vaatavad inimesed üha enam rahakotti ja teevad sealt avaneva pildi põhjal otsuseid," tõdes kosmeetika ja kodukeemia tootja AS Orto juht Gunnar Laas Postimehele. Võrreldes aastataguse ajaga on 22 miljoni kroonise aastakäibega Orto müük tänavu kolme esimese kuuga kasvanud 14 protsenti.

Laasi sõnul ei ole tarbekosmeetika valdkond majanduse muutuste suhtes nii tundlik kui näiteks autotööstus. Ka firma AC Nielsen uuring inimeste kriisiaegsetest tarbimisharjumustest näitab, et kui väljas einestamisest või elektroonikakaupade ostust loobutakse, siis kosmeetikakaupade seast hakatakse valima soodsama hinnaga tooteid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2009, 07:45
Otsi:

Ava täpsem otsing