Rootsi rahandusminister tuleb täna Eestisse pangandusest rääkima

30. märts 2009, 16:18

Rootsi rahandusminister Anders Borg
külastab täna ja homme Tallinna, kohtudes rahandusminister Ivari Padari ja
Eesti Panga presidendi Andres Lipstokiga, et arutada muuhulgas finantssektoris
toimuvat.

Esmaspäeva õhtul saadakse kokku mitteformaalses õhkkonnas, ametlik kohtumine toimub 31. märtsi hommikul. Kavas on arutada nii Eesti kui ka Rootsi riigi majandusolukorda ja regionaalselt olulisi arenguid ning finantssektori väljavaateid, teatas rahandusministeerium.

Rootsi riigi ja Balti riikide majandused, ning eriti pangandussektorid, on omavahel väga tihedalt seotud. Rootsile kui järgmisele Euroopa Liidu eesistujariigile on majandus- ja rahandusküsimused olulisteks teemadeks.

Ivari Padari sõnul on Rootsi kui meile väga tähtsa väliskaubanduspartneri hea käekäik oluline. Samamoodi on Rootsile oluline, et Eestis püsiks stabiilsus ka raskematel aegadel. "Me suhtleme pidevalt Rootsi kolleegidega, nii kahepoolselt kui ka Põhjamaade ja Balti riikide koostöö raames. Rootsi riigi valitsuse tegevus on olnud väga kiiduväärne meie regioonide probleemide lahendamisel väljaspool Eestit."

Andres Lipstok rõhutab, et Eesti pangandussüsteem on tänu eelmistel aastatel karmistatud kapitali- ja likviidsusnõuetele ning väga tihedale regionaalsele integratsioonile globaalse finantskriisiga siiani hästi hakkama saanud. "Koostöö Põhja- ja Baltimaade järelevalve asutuste ja keskpankade vahel panganduse ja finantssüsteemi usaldusväärsuse hoidmisel on eeskujuks Euroopa Liidu teistelegi liikmesriikidele", lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2009, 17:45
Otsi:

Ava täpsem otsing