Soomes levis õlireostus suurele alale

30. märts 2009, 08:12

Lääne-Soomes Naantalis Fortumi
elektrijaamast merre voolanud kütteõli on katnud kogu sealse sadama-ala ja
levinud kaugemalegi.

Kerge kütteõli leke toimus eile õhtul, teatas STT. Merevalvel on teateid reostuse levimisest ka merele Ahvenamaast lõunas. Päästeteenistuse korrapidaja Mika Viljase teatel on kogu Naantali sadamabassein õlikihi all, kuid see paistab õhukesena.

Öösel piiras päästeteenistus ala poomidega. Kahju ulatus selgub alanud päeval. Dornier seirelennuk peab tooma selgust, kas tegu on ühe või mitme eri õlilaiguga. Fortum teatas ise võimalikust lekkest eile varasel õhtul.

Päästeteenistuse töötaja Reijo Salmise sõnul on praegu veel vara arvata Fortumit kindlalt reostuse süüdlaseks, kirjutas Helsingin Sanomat. Tema väitel võis allikas olla ka Naantalist läände suundunud laev.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2009, 08:12
Otsi:

Ava täpsem otsing