BÖRS: Wall Street on kvartalit lõpetamas positiivselt

31. märts 2009, 15:57

USA aktsiaturgudel on selle kvartali
viimane kauplemispäev algamas tõusuga, aktsiaindeksite futuurid on umbes
protsendiga plussis.

Enne eilset kolmeprotsendilist langust oli Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkinud vähem kui kolme nädala jooksul enam kui viiendiku võrra. Tänase seisuga enne börsipäeva algust on maailma enimjälgitav aktsiaindeks kerkinud võrreldes 12 aasta madalaima tasemega (9. märtsil) 14,5 protsenti, aga aasta algusega võrreldes on endiselt 14,3 protsendiga miinuses.

Nii nagu Euroopa aktsiaturgudel domineerisid pangandusaktsiad, nii on need tegemas ilma ka USAs. Citigroupi aktsia hind oli eelkauplemisel hüpanud juba kaheksa protsenti, Bank of America aktsia oli kallinenud 4,5 protsenti. Eile olid need pangad kukkunud vastavalt 12 ja 18 protsenti pärast seda, kui rahandusminister Timothy Geithner oli märkinud telekanalis ABC, et mõned pangad vajavad riigilt väga suurt abi.

Tõusuga paistab alustavat ka maailma suurim alumiiniumitootja Alcoa, mille aktsia hind oli eelkauplemisel kerkinud seitse protsenti tänu investeerimisfirmale Southern Cross Equities, mis ennustas, et maailma suurim kaevanduskompanii BHP Billiton võib teha Alcoale ülevõtmispakkumise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2009, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing