Fakto saavutas pankrotitaotlejaga kohtuvälise kokkuleppe

Kadri Bank 31. märts 2009, 15:45

AS Fakto ning ettevõtte pankrotti taotlev
OÜ Voxcom Invest sõlmisid täna Pirita tee hoone vaidluse osas kohtuvälise
kokkuleppe.

Fakto algatatud läbirääkimistel leppisid pooled kokku, et Fakto tagastab Voxcom Investile mullu Pirita tee 72 hoone eest tehtud esimese osamakse ja leping lõpetatakse.

Küsimusele, kas pankrotimenetlus kujutas Faktole ka reaalset ohtu, vastas ettevõtte nõukogu esimees Leho Siimsen, et suuremat kahju oleks see tekitanud mainele. "Ma arvan, et selle peale nad ka surusid. Meil oli suutlikkus olemas, aga tekkisid põhimõttelised erinevused," märkis ta. Tagastatava osamakse suurust Siimsen kommenteerida ei soovinud.

Pirita tee maja pinnale, kuhu Voxcom Invest plaanis rajada restorani ja spordiruumid, otsib Fakto nüüd uusi partnereid. "Praegu on see ehitus külmutatud. Tänases majandusolukorras ei ole mõtet seda valmis ehitada, ehk sel juhul saame sinna kellegi partneriks," selgitas Siimsen.

Voxcom Invest sõlmis Faktoga Pirita tee 72 kinnistule püstitatava hoone korteriomandi ostulepingu mullu augustis. Lepingu järgi pidi Voxcom Invest tasuma ostusumma osade kaupa, kuid keeldus aasta lõpus teist osamakset tegemast. Fakto keeldumise peale esitas Voxcom Invest 20. märtsil kohtule pankrotitaotluse Fakto vastu. Leho Siimseni sõnul lõpetab kohus menetluse homme.

Äriregistri andmetel on Voxcom Investi omanikud võrdselt Elena Antrushina ja Alexey Kitain, kes mõlemad elavad Moskvas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2009, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing