Laevareisijad saavad suuremad õigused

Mariliis Pinn 01. aprill 2009, 00:00

Brüsselis kaks päeva koos istunud Euroopa Liidu ministrid arutasid merereisijate õigusi. "Põhimõtteliselt arutati laevareisijatele sarnaste õiguste andmist, nagu on lennureisijatel," selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Eero Pärgmäe. Nimelt peaksid tulevikus laevafirmad reisijatele kompensatsiooni maksma, kui reisid hilinevad või ära jäävad.

Direktiivi detailid, nagu tasude suurused, arutatakse läbi suvel.

Viking Line'i Eesti tegevjuht Inno Borodenko ei usu, et ELi uue direktiiviga midagi olulist muutub. "Kui reis jääb ära või hilineb, oleme juba praegu, ilma kohustuseta reisijatele vastu tulnud," ütles ta. Borodenko sõnul on laevad üldiselt graafikus ja hüvitised ei tee Viking Line'ile suur kulu. "Ju siis laevad on nii kindlad ja naljalt hiljaks ei jää. Viimati hilines meie laev 23. novembril 2008. Siis oli suur lumetorm üle Eesti ja lennukid ei lennanud vist üldse," ütles ta.

ASi Estravel tegevjuht Anne Samlik ütles, et enamik hilinemisi on seotud ilmastikuoludega. "Eesti põhjal järeldusi tehes on hilinemised reisijateveole suunatud laevadel marginaalsed," lisas ta.

Tallinki kommunikatsioonjuhi Luulea Lääne hinnangul on sel teemal veel vara rääkida, kuna direktiiv on alles valmimas.

Eile arutati Brüsselis, kellele direktiiv kehtima hakkab. "Soovime, et nendele laevadele, mis veavad peamiselt kaupa ja kus reisijaid on vähe, see ei kehtiks. Direktiiv ei peaks laienema ekskursiooniteenustele," ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Eero Pärgmäe. Samuti pidas ta tõenäoliseks, et määrus laieneb ka kruiisireisijatele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing