Täna Pirital avatav mess Eesti Ehitab 2009 pole aprillinali

Siim Sultson 01. aprill 2009, 00:00

Viimastel aastatel üha häälekamalt messikorralduse üle nurisenud ehitusfirmad aga ei näe Piritale minekuks suurt põhjust.

"Rentaabluse huvides võiks mess toimuda üle ühe aasta. Inimestel võib isegi iga-aastane huvi olla, kuid materjalitootjal pole igal aastal kohe midagi uut lisada," tõdes Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane. Samas arvas ta, et ju siis see on üks vana ärimudel, mis toimib siiani hästi.

Siiski mitu korda suuremas Soomes toimub ju suur ehitusmess üle ühe aasta.

Lisaks tunnistab ta, et messile Eesti Ehitab on kohalepääsemine vilets. Sellelgi aastal on ilmselt Pirita tee liiklusskeem problemaatiline. Autodega juurdepääs on raske. Lonkavat logistikat on tihti saatnud pikad söögijärjekorrad. Teisalt aga on mess ikka olnud kontsentreeritud ja toimunud lühikesel ajavahemikul, kiitis Rebane.

Vaadates, kuidas selles kohas kerkib juba teine kõrghoone, siis ta ikka eriti ei usu, et senine messikeskus jääb püsima. "Kaks suurt ehitusmessi oleks meie väiksele riigile selgelt liiast," hindas ta olukorda eelmise aastaga sarnaseks.

Kuid samas konkurents oleks teretulnud. Siin ongi väikese riigi dilemma. Tuleb leida mingi lahendus, kus säiliks hea hind ja kvaliteet. Seni aga püsib Eesti Ehitab orbiidil kindlalt.

Eelmisel aastal nägid mitmed tootjad-ehitajad Eesti Ehitab probleemide vasturohuna konkurentsi. Nüüd, kus võimalik konkurent Orangetime ja ehtne konkurent Eesti Expo on pankrotis, suhtuvad ehitajad messi tagasihoidlikumalt, arutledes vaid, kas sinna on üldse mõtet minna. Teisalt aga - mine tea - äkki leiab sealt mingeid uusi kontakte ja tellijaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:55
Otsi:

Ava täpsem otsing