Danske Bank küsib riigilt miljardiabi

01. aprill 2009, 14:06

Danske Bank küsib Taani valitsuselt 26
miljardit Taani krooni ehk 3,5 miljardit eurot lisakapitali, et surutise
tekitatud kahjudes kannatud bilanssi tugevdada.

Panga teatel tõstaks lisakapital nende kapitali adekvaatsuse määra 12 protsendile, kirjutab Soome ajaleht Taloussanomat. Pank küsib luba tasuda valitsuselt saadud toe eest aktsiatega. Laenutingimused võimaldavad seda, kui kapitalilaenude osa panga bilansis ületab 35 protsenti.

"Pank ei ole kaugel olukorrast, kus võlgade vahetamine aktsiate vastu on võimalik," ütles panga tegevjuht Peter Straarup ajalehele Jyllands-Posten. "See ei tähenda, et pank tahaks nii teha," lisas ta. Danskele kuulub Eestis Sampo pank.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2009, 15:26
Otsi:

Ava täpsem otsing