Ettevõtja: ministeeriumide kulud tuleks üle vaadata

01. aprill 2009, 20:25

Mina riigiametniku rahakotti näpuga näitama
ei läheks, küll aga vaataks üle ministeeriumide tegevuskulud, vastas Primus
Saare OÜ juhataja Toomas Teresk Äripäeva tänasele päevaküsimusele kust
kärbiksite veel riigieelarvet.

„Lõpuni ei saa tööandjate kallale minna, kuskil on see piir ja ma arvan, et me oleme sellele piirile juba väga lähedal. Eeldus, et keskmine palk Eestis jooksval ja järgmisel aastal väheneb, siis mina ametnike palgarahakotti ei kiikaks,“ ütles Teresk.

„Võib-olla veelkord vaadata karmimalt üle ministeeriumite majandamise ja ülalpidamise kulusid, kas ministeeriumite töökohti ja ameteid on võimalik ühildada,“ pakkus ettevõtja kärpekoha.

Tema sõnul räägivad ettevõtjad tootlikkuse kasvust ning ka avalikus sektoris võiks tootlikkust tõsta. Samas tõdes Teresk, et maksude suurenemisest me ei pääse. „Arvan, et ettevõtjad on sellega juba arvestanud, et mingid maksud suurenevad,“ lisas ta ning möönis, et käibemaksu tõstmine on kõige reaalsem. Kunagi räägiti 21% käibemaksust, see võiks maanduda kusagile vahepeale – 19-20%, ütles ettevõtja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2009, 21:37
Otsi:

Ava täpsem otsing