Horizon Travel tagab reise 6,5 miljoni krooniga

01. aprill 2009, 12:59

Reisikorraldaja Horizon Travel tõstis
alates 1. aprillist reisiettevõtetele kohustusliku tagatisraha summa 6,5 miljoni
kroonini, teatas ettevõte.

Seega omab Horizon Travel teiste Eesti reisifirmadega võrreldes suurimat tagatist ja täidab ainsana tagatisraha suuruse nõuet 100%liselt.

Turismiseadusest tulenevalt peab väljapoole Eestit tšarterreise korraldav turismifirma omama majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures tagatist, mis ulatub 3 protsendini ettevõtte pakettreiside kogumüügist. Seetõttu tõstis Horizon Travel, mille käive ulatus 2008. aastal 208 miljoni kroonini, oma tagatise määra seniselt 4 miljonilt 6,5 miljoni kroonini. Uus tagatise määr jõustus 1. aprillist 2009.

Horizon Traveli tegevjuhi Cinzia Siigi sõnul annab tagatise summa tõstmine Horizon Traveli klientidele täiendava kindlustunde, et ettevõtte majandusraskuste korral kliendid ei kannata. „Horizon Traveli tänane tagatisraha on piisav, et täita igal ajahetkel kõik meie klientide ees võetud kohustused,“ kommenteeris Siig.

Tagatis garanteerib, et reisifirma maksejõuetuse korral saavad samal ajal välismaal viibivad puhkajad majutatud ja pääsevad tagasi koju ning ettemaksuklinetidele makstakse osutamata teenuste eest raha tagasi. Tagatise kasutamise üle otsustab Tarbijakaitseamet.

Tarbijakaitseamet ja majandusministeerium on alustanud Eestis ka arutelu tagatisraha miinimum-määra tõstmiseks. Cinzia Siig ütles, et Horizon Travel toetab tagatisraha tõstmise mõtet, kuid kahjuks ei täida suurem osa siinseid reisikorraldajaid ka 3-protsendilise tagatismäära nõuet. „Eriti valusalt on see probleem tõstatunud paari väiksema reisikorraldaja pankroti puhul,“ lausus Siig.

2008. aastal reisis Horizon Traveliga üle 20 000 inimese. Alates 2006. aastast on Horizon Traveli omanikuks Soome suurim reisikorraldaja Aurinkomatkat-Suntours OY, mis omakorda kuulub lennufirma Finnair gruppi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2009, 14:27
Otsi:

Ava täpsem otsing