Nafta hind võib teha kiire kukkumise

01. aprill 2009, 13:31

Toornafta hind kukkus täna alla 49 dollari,
kuna turuosalised ootavad teadet USA naftavarude suurenemise kohta.

Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosivad eelmise nädala USA naftavarude suurenemismahuks kolm miljonit barrelit. Eelmine nädal tõusid varud pea viimase kuuteistkümne aasta kõrgtasemele, ulatudes siis 356,6 miljoni barrelini.

"Toornaftavarud on väga kõrgel tasemel," sõnas Raiffeisen Zentralbank Oesterreichi analüütik Hannes Loacker. "Kui me näeme ka täna olulist varude suurenemist, võib barrelihind väga kiiresti langeda 45 dollarini," märkis Loacker.

Maikuise tarnetähtajaga naftalepingud kukkusid New Yorkis pea kolme protsendi jagu 48,21 dollarini barrelist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2009, 14:02
Otsi:

Ava täpsem otsing