Neli omavalitsust liitus Polli Prügila omanikeringi

01. aprill 2009, 17:44

Tartu, Valga, Viljandi ja Karksi said Polli
prügila operaatorfirma Polli Prügila OÜ osanikeks, omandades kokku 35%
ettevõttest.

Polli Prügila juht Aadu Võsu teatas, et omanikeringi liitunud omavalitsused said vetoõiguse prügila jäätmetariifide määramisel, mis aitab piirkonna jäätmekäitluse hindu kontrolli all hoida.

„Polli Prügila OÜ ülesandeks on rajada jäätme- ja taaskasutuskeskus Viljandimaale Karksi valda, et korraldada euronõuetele mittevastavate prügilate sulgemise järel Lõuna-Eestis piirkonna jäätmete käitlemist ja taaskasutusse suunamist,“ kommenteeris Võsu. Rajatav keskus paikneb 8,1 hektari suurusel maa-alal, kus on plaanis hakata töötlema kuni 45 000 tonni erinevat liiki jäätmeid aastas.

Vanad prügilad suletakse Eestis 16. juulist 2009. Pärast seda on Lõuna-Eestis prügikäitlusvõimalustest ilmselge puudus.

Polli prügila kinnistu omanik on MTÜ Lõuna-Eesti Olmejäätmete Ümbertöötlemise Arenduskeskus (LEA), mille liikmeteks on tootjavastutusorganisatsioonid Eesti Pakendiringlus, Eesti Rehviliit ja Eesti Elektroonikaromu ning jäätmekäitlusettevõtted Cleanaway, Resk ja Adelan Prügivedu. Kõigile liikmetele kuulub MTÜst võrdselt 16,7-protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2009, 17:44
Otsi:

Ava täpsem otsing